Voor de statistieken van onze website gebruiken wij Google Analytics. Als u akkoord gaat met het gebruik van cookies kunnen wij gebruik maken van deze tool om onze website te verbeteren.

Blog

Leuke recensie in Nez pour vin door Niels van LaatumBij Bacchus Wijnkoperij profiteer je optimaal van de laagste prijzen en veel consumentengemak. Je importeert als het ware je eigen wijnen. Via de webwinkel op www.bacchuswijnkoperij.nl selecteer je snel en gemakkelijk zelf je eigen wijnen. Daar vind je een uitgebreid assortiment wijnen uit Frankrijk, Italië en Spanje. Dus ga virtueel mee op reis en kom in contact met de wijnboer, zijn passie en zijn producten, de natuur en cultuur waarin het wonder van druif tot wijn plaatsvindt.

Bacchus Wijnkoperij wordt bestierd door Vincent Molkenboer, iemand die gelooft in wijnen met een verhaal en daarnaast vindt dat wijn en gastronomie onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Op zijn website is daarom ook aandacht voor recepten en verleidelijke combinaties tussen een wijn en een bepaald gerecht. Ten slotte is de Leidse Bourgondiër met zijn bedrijf een fervent aanhanger van de slowfood-ideologie. Dit betekent dat biodiversiteit zoveel mogelijk wordt omarmd. Door producenten en consumenten met elkaar in contact te brengen en smaken te leren kennen, herkennen en waarderen draagt de beweging bij aan het beschermen en waarderen van onze voedselketen. Dus aandacht voor:

 1. Natuurlijke wijnbouw
 2. Natuurlijke vergisting
 3. Handmatige oogst
 4. Lage rendementen
 5. Geen of minimale 'chaptalisatie'
 6. Geen of minimale filtering
 7. Zo weinig mogelijk interventie
 8. Drinkplezier en gastronomisch
 9. Kwaliteitscontrole
In plaats van:

 1. Een overkill aan manipulatie
 2. (onnatuurlijk) Aroma('s)
 3. Machinale oogsten
 4. Hoog rendement/streven naar hoge opbrengst
 5. Alcohol beïnvloed met suikers
 6. Toepassen van filtering
 7. Constant ingrijpen
 8. 100% marketingproduct
 9. Nauwelijks kwaliteitscontroles
Wil je meer fraaie wijnverhalen van Niels van Laatum lezen, ga dan snel naar zijn blog Nez pour vin

Er is iets mis gegaan, probeer het nogmaals.

Indien de fout zich blijft herhalen, neem dan contact op met de beheerder.